Novi Kia Stinger z novimi prestižnimi priznanji

14. mar, 2018

Stinger pohvaljen zaradi oblikovanja, tehnike in zmogljivosti

Nova priznanja ameriških medijev CNET in MotorWeek

Rastoče število nagrad za novi Kia Stinger, ki je v pičlih nekaj mesecih od začetka prodaje prejel številna prestižna priznanja evropskih in ameriških medijev, je to športno limuzino že ustoličilo kot enega najbolj nagrajenih modelov Kia doslej.

Stinger je bil tako nedavno izbran tudi za Avto leta po izboru spletnega portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), po izboru gledalcev ameriške televizijske oddaje MotorWeek pa je osvojil naziv najboljšega avtomobila v letu 2018 (‘Best of the Year’), ki predstavlja najbolj prestižno priznanje med vsemi 14 kategorijami.
 
Finalist evropskega in ameriškega izbora za avto leta
Stinger se je med drugim uvrstil tudi v finale izborov za evropski in ameriški avto leta 2018.

Bryan Cho, vodja marketinga pri Kia Motors Corporation, ob tem pravi: “Ponosni smo na to, kar smo dosegli s Stingerjem, njegovi globalni privlačnosti pa pritrjujejo tudi številne nagrade. Kupcem daje nekaj drugačnega in vznemirljivega na področju oblikovanja, značaja in zmogljivosti. Lepo je videti, da mediji po svetu prepoznavajo trud naših inženirjev in oblikovalcev.”

Stinger pohvaljen zaradi oblikovanja, tehnike in zmogljivosti

Stinger je bil v avtomobilskih medijih pohvaljen zaradi zabavnih voznih lastnosti, uglajenosti  in izjemnih zmogljivosti, značilnih za grand touring vozila. Kiin najnovejši model je bil avto leta na Slovaškem, ‘Najzmogljivejši avto leta’ v Združenem kraljestvu, ‘Trophée Argus 2018’ v vodilnih francoskih medijih ter v najožjem izboru za češki avto leta.

Stingerjev gran turismo videz je bil nedavno nagrajen tudi s priznanjem ‘iF design’ za leto 2018, ki velja za eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad na avtomobilskem področju, medtem ko je bil Stingerjev 3,3-litrski twin-turbo bencinski šestvaljni motor uvrščen med 10 najboljših motorjev v letu 2018 po izboru ameriškega magazina Ward.

Novega Stingerja sta oblikovala Peter Schreyer, vodja Kiinega oblikovanja in predsednik Kia Motors Corporation, in Gregory Guillaume, višji vodja oblikovanja pri Kia Motors Europe. Šasija in pogon sta bila med procesom nastajanja preizkušena na Nürburgringovem slovitem Nordschleifu in različnih cestah po vsem svetu. Pri Stingerju še posebej izstopa najzmogljivejša različica s 3,3-litrskim twin-turbo šestvaljnim bencinskim motorjem*, s katero je Stinger postal najzmogljivejši Kiin serijski avtomobil in model z najhitrejšim pospeškom v 74-letni zgodovini Kie. Vsi trije motorji (poleg 3,3-litrskega sta tu še 2,0-litrski bencinski in 2,2-litrski turbodizelski) prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, obenem pa imajo lahko zadnji ali štirikolesni pogon.

Kia Stinger že v prodaji
Stinger je v Sloveniji naprodaj od januarja 2018.

 

Prijavi se na testno vožnjo in preizkusi Stingerja

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede okrog 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 47 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.