KIA razkrila elegantni in minimalistični K900

19. mar, 2018

Kiina najbolj luksuzna limuzina je plod sodelovanja Kiinih oblikovalskih centrov v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu

Družba Kia Motors je pred kratkim pokazala prve risbe svoje nove luksuzne limuzine K900.

Tako zasnova zunanjosti kot potniške kabine K900 sta nastali kot plod sodelovanja Kiinih oblikovalskih centrov v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu, ki je sicer tudi glavno središče Kiinega oblikovanja, raziskav in razvoja.

Prijetna kabina s sodobnimi materiali

Kia je v limuzini K900 ustvarila prefinjeno in luksuzno kabino, v kateri je vse prilagojeno potrebam voznika, preveva pa jo ambient udobja in varnega zavetja pred zunanjim svetom. Površine, ki se raztezajo od sredinske konzole do vrat, so narejene iz sodobnih kombinacij materialov, mehkih na otip, tu pa so tudi detajli iz lesa, furnir ter pristno usnje. Elegantna in minimalistična notranjost novega K900 vsem potnikom v kabini zagotavlja mirno okolje, v katerem čas teče drugače.

Napredne tehnologije in HMI vmesnik

Notranjost K900 prinaša novi HMI vmesnik in napredne tehnologije, kot sta na primer novi inteligentni sistem nadzora osvetlitve in ambientalna osvetlitev s kromoterapijo (terapija z barvami). 12,3-palčni HMI zaslon je vgrajen tako, da povečuje mir v kabini. Vmesniški nadzor osvetlitve uporablja senzorje bližine, ki osvetljujejo tedaj, ko zaznajo približevanje voznikove roke stikalom na armaturni plošči. Sistem ambientalne osvetlitve si lahko vozniki nastavijo sami. Subtilne luči lahko osvetljujejo kabino v kar 64 barvah in sedmih tematikah, kar ustvarja sodobno in nadvse prijetno vzdušje.

Novo limuzino Kia K900 bodo izdelovali v Južni Koreji, naprodaj pa bo na nekaterih svetovnih trgih (Evrope zaenkrat ni med njimi), s pričetkom prodaje v drugi polovici leta.

 

Kia. Prva v kakovosti.

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede okrog 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 47 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.