Kia Motors bo dobavljala vozila Združenim narodom

04. apr, 2018

Sodelovanje s Kio dokaz izjemne kakovosti vozil Kia in njihove konkurenčnosti na globalnem avtomobilskem trgu

Družba Kia Motors je pred kratkim dosegla pomemben uspeh, z zmago na razpisu Združenih narodov (ZN) za dobavo vozil. V naslednjih treh letih bo Kia tako tej organizaciji za nemoteno delovanje po svetu dobavljala vozila Kia Rio, Sorento in Forte* (model ni naprodaj v Evropi)* in jih tudi servisirala.

Iz Kie ob tem sporočajo: “Za Kio je to, da je bila izbrana kot dobavitelj vozil za ZN, pomemben dosežek. Je dokaz izjemne kakovosti naših vozil in njihove konkurenčnosti na globalnem avtomobilskem trgu.”

“Pogodba s Kia Motors nam bo zagotovila poenoteno nabavo vozil, ki jih potrebujejo organi Združenih narodov, s čimer bomo izkoristili prednosti ekonomije obsega, večje kakovosti in boljše poprodajne podpore,” so dogovor komentirali pri OZN. “Za ZN in njene organe je pomembno, da smo si zagotovili kakovostna vozila, ki s seboj prinašajo paket poprodajne podpore. Veselimo se plodnega sodelovanja s Kio.”

Kia že prej sodelovala z ZN
Kia tako že drugič dobavlja vozila Združenim narodom, saj jim je od leta 2010 do 2015 dajala na razpolago 420 mini avtobusov.

Pogodba, vredna 7 milijonov dolarjev
Hyundai Motor, Kiino sestrsko podjetje, je prav tako del tega novega sporazuma. Vrednost triletne pogodbe med Kio (vključuje tudi Hyundai) in ZN je ocenjena na približno 7 milijonov ameriških dolarjev, predvideva pa možnost dveletnega podaljšanja. Hyundai Mobis, del skupine Hyundai Motor Group, bo v okviru pogodbe skrbel za dobavo avtomobilskih delov.

 

Kia. Prva v kakovosti.

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede okrog 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 47 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.