Kia Motors Europe z novim izvršnim direktorjem

13. apr, 2018

Herrera v zadnjih 5 letih podvojil prodajo v Španiji

Emilio Herrera imenovan za izvršnega direktorja Kia Motors Europe

Kia Motors Europe (KME) je za novega izvršnega direktorja družbe imenovala Emilia Herrero. Na tem delovnem mestu bo nadomestil Michaela Colea, ki bo prevzel seniorsko vlogo v Kiini globalni organizaciji. Gospod Herrera bo deloval v Kiini evropski centrali v Frankfurtu, kjer bo tesno sodeloval s predsednikom KME, gospodom Yong Kew Parkom.

Emilio Herrera bo odgovoren za zagotavljanje vzdržne rasti prodaje, saj namerava Kia v letu 2018 v Evropi prodati več kot pol milijona vozil. Prav tako bo bedel nad vpeljavo novih modelov z naprednimi pogoni – Kia jih do leta 2025 načrtuje kar 16 – vključno z vozilom s pogonom na gorivne celice in električnim motorjem v letu 2020.

Herrera v zadnjih 5 letih podvojil prodajo v Španiji
Izkušeni Emilio Herrera na novi položaj prinaša več kot 20-letne izkušnje iz evropskega avtomobilskega sektorja. Od decembra 2012 je bil generalni direktor španske podružnice (Kia Motors Iberia), pohvali pa se lahko z več kot podvojeno prodajo v obdobju od leta 2013 do 2017, ko je Kia postala najhitreje rastoča množična avtomobilska znamka v Španiji. Pred tem je bil generalni direktor Kiine podružnice v Belgiji. Herrera, rojen leta 1961 v švicarski Lausanni, je leta 1984 diplomiral iz jezikoslovja in komunikacij na Katholieke Universiteit Leuven (Belgija) in govori 6 jezikov.

40 % rast prodaje Kie pod vodstvom Colea
Anglež Michael Cole je bil izvršni direktor Kia Motors Europe od novembra 2012. V času njegovega delovanja na tem mestu je Kia dosegla izjemno 40-odstotno rast prodaje v Evropi, s čimer je prehitela 27-odstotno rast okrevajočega evropskega trga. Leta 2013, ko je Cole na tem položaju deloval prvo leto, je KME prodala 337.972 vozil in imela 2,7-odstotni tržni delež. Leta 2017 je bilo prodanih 472.125 vozil Kia, kar je pomenilo 3,0-odstotni tržni delež evropskega trga. Letos Kii kaže še bolje, saj je v prvih dveh mesecih njen tržni delež znašal že 3,1 %. Kia Motors bo Coleov novi položaj sporočila naknadno.

Michael Cole je ob zamenjavi povedal: “Zares sem užival med službovanjem v Frankfurtu in z veseljem pomagal Kii pri rasti njene prodaje, njenega tržnega deleža in zavedanja o znamki. Zahvaljujem se tukajšnji ekipi ter vsem v naši evropski mreži za pomoč in podporo v zadnjih šestih letih. V veselje mi je bilo delati s tako nadarjenimi in predanimi ljudmi.”

Ob prevzemu položaja izvršnega direktorja Kia Motors Europe je Emilio Herrera povedal: “Michael pušča Kiino evropsko poslovanje v izjemni kondiciji, zato se že veselim dela, s katerim bomo nadaljevali impresivno rast znamke v Evropi. Novi modeli in pogoni nam bodo dali svež zagon za rast in povečanje našega tržnega deleža v prihajajočih letih.”


* Vir: združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev ACEA – države EU + EFTA
    

***
Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede okrog 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 47 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.