Kia prvič pokazala novega Picanta

22. dec, 2016

Pri nas in drugod po Evropi spomladi 2017

Kia Motors je danes pokazala prve risbe 3. generacije novega Picanta, enega svojih globalno najbolje prodajanih modelov.

Novi Picanto svoje mladostno in energično oblikovano zunanjost ter notranjost združuje s številnimi možnostmi prilagajanja vsakemu posamezniku. Novi Kiin model ohranja značilne kompaktne mere, a z drznejšimi karoserijskimi oblikami in pestrejšo barvno paleto prinaša precej odločnejši videz.

Prihajajoči Picanto bo potnike razvajal z visokotehnološkimi udobnostmi in varnostnimi pripomočki, ki še poudarijo moderno in prefinjeno oblikovanje kabine, ki se lahko pohvali tudi z večjo izrabo prostora kot pri prejšnjem modelu.

 

Picanto bo na evropske ceste zapeljal spomladi 2017, svojo evropsko premiero pa doživel marca na ženevskem avtosalonu.

 

***

Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 11 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 50.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 44 mlrd. dolarjev. Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.