Kia Niro novi Guinessov rekorder v najmanjši porabi pri hibridih

24. jan, 2017

Poraba Nira od Los Angelesa do New Yorka le 3,07 l/100 km

Ob prihodu pred mestno hišo v New Yorku je Kia Niro uradno prejel priznanje za dosežen Guinnessov svetovni rekord za najmanjšo porabo goriva v vožnji od zahodne do vzhodne obale ZDA v kategoriji hibridnih vozil. Nova rekordno nizka poraba znaša skromnih 3,07 l/100 km (76,6 milj na galono, ZDA).

“Zelo smo veseli Nirovega rekordnega dosežka,” pravi Orth Hedrick, podpredsednik oddelka produktnega načrtovanja pri Kia Motors America. “Naredili smo vozilo, ki ima izjemne zmogljivosti, odličen videz ter fantastično porabo. Guinnessov svetovni rekord to več kot potrjuje.”

5.979 kilometrov in le 4,1 posode z gorivom
Voznik Wayne Gerdes in sovoznik Robert Winger sta za vožnjo od mestne hiše v Los Angelesu do mestne hiše v New Yorku, v okviru katere sta prevozila 5.979 km (3.715,4 milj), potrebovala le 183,6 litrov (48,5 galon) ali 4,1 posode za gorivo. Pri tem se njun Niro v ničemer ni razlikoval od kateregakoli serijskega primerka tega modela.

 

Okolju prijaznejša platforma in edinstven hibridni sistem
Čeprav Niro ni prvi Kiin hibrid, je prvi model te korejske znamke, ki obstaja izključno v hibridni različici. Niro je pravi križanec, a se lahko pohvali s skromno porabo goriva. Poleg športne in nadvse atraktivne oblike ponuja dolg seznam razpoložljive opreme: inovativen hibridni sistem, ki zagotavlja bolj dinamično in zabavno vozniško izkušnjo, prostorno kabino z obilico prostora za pet potnikov in prtljago, kopico naprednih vozniških asistenc — samodejno zaviranje v sili, zaznavo mrtvega kota, opozarjanje na ovire pri prečnem prometu, pomoč pri menjavi voznega pasu, pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu in radarski tempomat - ter napredno infotainment opremo, ki vključuje UVO3 z Apple CarPlay™, Android Auto™, 7-palčni zaslon na dotik, navigacijo in premijski audio sistem Harman Kardon®.

Novi Kia Niro, ki je pred kratkim prišel tudi v Slovenijo, se poleg nizke povprečne porabe goriva (3,8 l/100 km) in nizkih emisij CO2 (88 g/100 km) ponaša tudi z bogato serijsko opremo ter 7-letno tovarniško garancijo, ki velja za celotno vozilo.

Za več informacij o modelu, prosimo, kliknite TUKAJ!

***

Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 11 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 50.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 44 mlrd. dolarjev. Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.